Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Lab Technician Chemie

Werkgever:Chemelot Innovation and Learning Labs
Plaats:Geleen

Bij CHILL, dé verbinder tussen onderwijs en bedrijfsleven in de wereld van chemie, materialen en biotech, zijn we op zoek naar een enthousiaste Lab Technician met een passie voor Chemie (full-time). Wil je aan de slag gaan in een dynamische omgeving waar overheden, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken? Ben je bovendien sterk in het overbrengen van kennis en kunde aan anderen? Dan zou jij wel eens onze ideale collega kunnen zijn!

Wie is CHILL?

CHILL is een publiek-private samenwerking en is het open innovatiecentrum op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het is een samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met onderzoek en talentontwikkeling op het gebied van circulariteit en duurzaamheid binnen de chemie en de procestechniek. CHILL heeft als doel om innovatie te stimuleren door het delen van kennis, kunde en faciliteiten en het bevorderen van samenwerking tussen verschillende partijen.

Bij CHILL zijn wij trots op onze bijdrage aan de regionale maatschappelijke uitdagingen: De arbeidsmarktkrapte, de klimaat-, grondstoffen en energietransitie. Samenwerken, leren, verkennen en experimenteren staan hier centraal. Dat doen we via een drietal pijlers:

  • Stimuleringsprogramma’s voor toekomstig talent: samen met onderwijspartners, Brightlands en andere partijen werken aan het vergroten van de instroom in het onderwijs door te laten zien hoe studenten later kunnen bijdragen aan de circulaire wereld van chemie en materialen.
  • Innovatie en leren: samen met young professionals (MBO/HBO/WO) werken aan innovatieve oplossingen voor een breed scala aan partners op gebied van duurzaamheid en circulariteit, zodat de young professionals klaar zijn voor de banen van de toekomst.
  • Talent Office: het werven en bij- en omscholen van talent voor onze partners en promotie van de (circulaire) wereld van chemie en materialen.
  • Hoe ziet jouw rol uit?

    Als lab technician chemie heb je een uitdagende en veelzijdige rol. Je voert werkzaamheden uit in de chemie laboratoria voor onderzoeksopdrachten vanuit het bedrijfsleven. Je zult samenwerken met interdisciplinaire teams om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten en bijdragen aan de groei van ons bedrijf.

    Hoe zien je werkzaamheden eruit?

    • Je zorgt voor de dagelijkse gang van zaken in de chemie laboratoria zoals orde, netheid en het operationeel houden van de lab faciliteiten;
    • Je bent één van de aanspreekpunten voor studenten, klanten en medewerkers die hun werkzaamheden uitvoeren in deze laboratoria;
    • Je bewaakt de kwaliteit zoals de planning en onderhoud van apparatuur etc.;
    • Je bent verder verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving.

    Wat breng jij, bij voorkeur mee?

    • Je hebt een MBO 3/4 niveau in chemie; affiniteit voor biotech is een pré;
    • Je bent proactief en hebt daarbij een zelfstandige onderzoekshouding;
    • Je werkt graag met studenten en draagt bij aan hun ontwikkeling;
    • Je wordt enthousiast van een omgeving waarin groei en ontwikkeling centraal staan;
    • Je kunt gestructureerd en pragmatisch te werk gaan in een dynamische omgeving;
    • Je bent bereid om collega’s te helpen en kennis en kunde over te dragen;
    • Je durft kritisch naar jezelf en naar anderen te zijn middels open communicatie.
    Waar kom je terecht?

    Bij CHILL werken ongeveer 40 medewerkers en wij zijn gehuisvest op de Brightlands Chemelot Campus te Geleen. Hier hebben we eigentijdse kantoor- en vergaderruimte, laboratoria en onze Circular Space (opschaalfaciliteit) ter beschikking. Thuiswerken behoort in deze functie niet tot de mogelijkheden.

    Wat wij bieden:

    Bij CHILL bieden wij jou een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische omgeving, waarbij je samenwerkt met een leuke mix van enthousiaste, veelal jonge collega's. Het salaris is marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een collectiviteitskorting voor je zorgverzekering, korting op veel bekende A-merken via het werknemersloket, pensioenregeling en kun je gebruikmaken van vitaliteitsprogramma’s zoals ODS. Ook kun je deelnemen aan uiteenlopende sport- en ontspanningslessen op de Brightlands campus.

    Voor meer informatie neem gerust contact op met Thomas Habets, Operationeel Manager Biotech en Chemie bij CHILL, via e-mail thomas.habets@chill.nu

    *Solliciteren kan t/m 10 mei.