Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Financial Controller A

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Financial Controller A (36 uren per week)

Ben jij die persoon die collega’s moeiteloos meeneemt in de door jou opgestelde rapportages en andere relevante financiële informatie? Je duidt het verhaal achter de cijfers en kunt wat voor jou vanzelfsprekend is, overtuigend overbrengen aan anderen?

Dan komen wij graag in contact met jou!

Wat doe je?

“Wij werken samen voor Sittard-Geleen” is de organisatievisie van gemeente Sittard-Geleen. Een van de actiepunten uit deze visie is de P&C-producten dienstbaar en meer van toegevoegde waarde te laten zijn voor zowel de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, en voor de organisatie. Het team Financiën voorziet in een betrouwbare (financiële) informatievoorziening en vertaalt deze in uitvoeringstaken van de P&C-cyclus. Als Financial Controller A ben je primair verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid (tijdig, juist, volledig en controleerbaar) van de financiële gegevens.

Als Financial Controller A vorm je samen met de andere P&C-medewerkers de basis voor de totstandkoming van P&C-producten. Daarnaast fungeer je als sparringpartner voor de collega’s binnen het team, ondersteun je de teamcontrollers en adviseer je collega’s uit de lijn.

De volgende werkzaamheden behoren onder andere tot je takenpakket:

• Ondersteunen met betrekking tot de inrichting van de Planning & Control cyclus, de verbetering van de bedrijfsvoering en efficiency- en de effectiviteitsverbeteringen binnen het cluster respectievelijk de diverse teams. Dit alles met jouw specialisme op het gebied van financiën.

• Signaleren van (financiële) knelpunten middels het maken van financiële overzichten en deze uitwerken ten behoeve van de teamcontroller en de betreffende budgetbeheerders.

• Ondersteunen teams bij het opstellen van de planning & control documenten en het verzorgen van de afstemming met de teamcontroller.

• Fungeren als vraagbaak voor productbeheerders voor dagelijkse en cyclische planning & control vraagstukken.

De werkzaamheden bestaan daarnaast in specifieke zin onder meer uit:

• Definiëren en verankeren van Interne Beheersmaatregelen binnen (nieuwe financiële) processen.

• Definiëren van financiële managementinformatie voor de verschillende teams.

• Financiële managementinformatie bouwen / beheren binnen (te ontwikkelen) processen/ procesinrichting.

• Gevraagd en ongevraagd geven van financieel advies.

• Waarnemen van collega-adviseurs indien nodig.

Wie ben je?

Je bent een doortastende collega met oog voor kansen en een kritische kijk naar de toekomst: Doen we de juiste dingen en doen we de dingen goed? Daarnaast ben je analytisch sterk en je analyses monden uit in een helder financieel advies. Evenwicht, flexibiliteit en stressbestendigheid maken jou tot een solide teamplayer. Als Financial Controller A heb je een positieve grondhouding met een kritische blik.

Leidend bij jouw adviezen is de operationele uitvoerbaarheid en het aanbieden van alternatieven. Vanzelfsprekend aangevuld met passende beheersmaatregelen.

Waar ben je goed in?

• je beschikt over een HBO werk en denk niveau.

• je hebt aantoonbare ervaring met vakgebied Planning & Control.

• je bent proactief en kunt zelfstandig, planmatig en projectmatig werken.

• je kunt aanstekelijk communiceren over jouw vakgebied als financieel deskundige.

• gedegen kennis van Excel is een absolute must.

• ervaring binnen een gemeentelijke werkomgeving is geen vereiste.

Wat mag je van ons verwachten?

Een werkomgeving waarin collega’s elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin je samen aan integrale opgaven werkt en eigen verantwoordelijkheid neemt.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma. Jouw ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van je carrière binnen de gemeente Sittard-Geleen.

Als Financial controller A kun je maximaal € 5.247,- bruto per maand verdienen (salarisschaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Bovenop je salaris bouw je elke maand 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) op. Je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1000 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Financiën.

Team Financiën.

Het team Financiën bestaat uit ruim 50 enthousiaste collega’s. Samen staan we aan de lat voor de taken op financieel gebied in de ruimste zin des woords. We dragen zorg voor het betalingsverkeer, voor de financiële administratie, de financiële informatievoorziening, de financiële analyse en de fiscaliteit. Ook adviseren we de overige teams op financieel gebied en interne beheersing. Ook zijn we verantwoordelijk voor de totstandkoming van de P&C-producten op concernniveau.

We zijn een team in ontwikkeling. De huidige ontwikkelingen in de organisatie vragen van ons team dat, qua dienstverlening naar de klant, anders gewerkt moet worden. We werken aan de organisatie van de toekomst waarin we vooruitkijken en kiezen voor duurzame oplossingen. We verwachten van jou dat je hieraan bijdraagt. Samen met je collega’s geef je invulling aan een gemeente die werkt aan het bereiken van maatschappelijke resultaten.

Binnen ons team sturen we op vertrouwen, verbinding en vakmanschap. Als collega ga je uit van de positieve instelling van je collega’s, Je pakt verantwoordelijkheid en zoekt elkaar actief op. We werken samen en in verbinding met de opgaven en doelen van de organisatie, en geven zo richting aan vernieuwing en verbetering van enkele processen op financieel gebied. Momenteel staat het team voor een verdere optimalisatie van de financiële –en control functie. De contouren van deze doorontwikkeling zijn vastgesteld. De komende periode staat in het teken van verdere uitwerking en inrichting. Verder bouwen is het doel!

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer danvóór 13 meiaanstaande via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 17 mei 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Remco de Rijck, teammanager Financiën, tel.0614823887, e-mail remco.derijck@sittard-geleen.nl

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen, HR-adviseur, tel. 06 188 762 21, e-mail dan-geelen@sittard-geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.