Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Communicatie

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Medewerker Communicatie (28-32 uur per week)

Ben jij het talent dat ons team Bestuur & Communicatie komt ondersteunen en samen met ons werkt aan de communicatieve opgaven van de gemeente? Ben jij een kei in het realiseren van communicatie-instrumenten? Zowel online als offline? Kan je communicatievraagstukken coördineren en uitvoeren? Gaat jouw hart sneller kloppen van de woorden planning en traffic? Dan zoeken we jou!

De functie

Als medewerker communicatie bij de gemeente Sittard-Geleen maak je binnen het Team Bestuur & Communicatie onderdeel uit van het mediateam. Je werkt nauw samen met en ondersteunt onze communicatieadviseurs. Je hebt een ondersteunende en uitvoerende rol, maar toont initiatief en kunt zelfstandig opdrachten coördineren en uitvoeren. Je bewaakt de contentplanning van het mediateam en zorgt voor de planning en traffic van onze vormgevers. Daarbij zorg je er ook voor de begeleiding van drukwerkopdrachten. Je weet wat er leeft in de samenleving en bent in staat dat te vertalen in passende acties.

De volgende werkzaamheden maken deel uit van deze functie:

-      Schrijven en redigeren van doelgroepgerichte teksten voor diverse uitingen, online en offline en produceren van communicatie-uitingen

-      Intake van opdrachten voor het mediateam en maken en bewaken van de contentplanning

-      Begeleiden en afhandelen van opdrachten bij externe leveranciers zoals drukwerk, foto- en video-opdrachten

-      Ondersteunen van communicatieadviseurs bij het opzetten en uitvoeren van (strategische) communicatieplannen

-      Adviseren over en begeleiden en uitvoeren van tactisch/operationele communicatievraagstukken binnen de vastgestelde (strategische) communicatiekaders

-      Het plannen van alle communicatie-uitingen,

-      het onderhouden van de contacten met leveranciers

- Je draait mee in de piketdienst van de Veiligheidsregio. Hier staat een vergoeding tegenover.

Het Team

Het team Bestuur en Communicatie heeft tot hoofdtaken de beleidsadvisering richting bestuur en directie (en een schakelfunctie richting de griffie) op het gebied van bestuurlijke besluitvorming, bestuurszaken, communicatie, citymarketing/profilering, representatie en lobby. We adviseren over en bewaken samenhang tussen besluitvorming en uitvoering. Het team is verantwoordelijk voor het communicatie- en representatiebeleid. Ook het college- en directiesecretariaat en het secretariaat van de commissie bezwaar zijn onderdeel van het team.

Wie ben je en wat weet jij?

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt een relevante HBO communicatie opleiding afgerond. Bij voorkeur heb je enkele jaren ervaring in het werkgebied binnen een overheidsinstelling.

Je bent gestructureerd, proactief, punctueel en accuraat. Je hebt een kritische blik, oog voor duidelijke taal en vindt het leuk om letterlijk op de punten en komma’s te letten. Je pakt snel dingen op en bent digitaal vaardig. Je hebt ruime kennis van Microsoft 365 (en Teams). Je houdt het hoofd koel onder tijdsdruk en vindt het heerlijk om dingen te regelen.

Daarnaast herken je je in de volgende competenties:

-      Schrijfvaardig;

-      Omgevingsbewust;

-      Verantwoordelijk;

-      Teamplayer;

-      Een verbinder;

-      Plannen en organiseren;

-      Creatief en

-      Resultaatgericht

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...
  • Kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • Ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • Krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • Kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • Ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • Weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • Kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
  • Werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.
  • En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Om te beginnen een salaris van maximaal € 4.752,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder gevalvóór maandag 8 april 2024.

En noteer donderdag 18 april 2024 alvast in je agenda. Dan vinden de eerste selectiegesprekken plaats. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Heb je vragen over de vacature?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ruth Evers (Teammanager Bestuur en Communicatie),via 046 477 70 18 of e-mail naar ruth.evers@sittard-geleen.nl?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dan Geelen (adviseur HRM) via 046-4777714 of e-mail naar dan.geelen@sittard-geleen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.