Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ontwerper openbare ruimte, aandachtsveld verkeer

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ontwerper openbare ruimte, aandachtsveld verkeer (36 uur per week)

Voor het team Inrichting en Planning Openbare Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Ontwerper openbare ruimte, aandachtsveld verkeer (36 uur per week)

Wil jij een bijdrage leveren aan een verkeersveilige inrichting van de openbare ruimte in onze gemeente? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Wat wordt jouw uitdaging?

Als ontwerper openbare ruimte bij de gemeente Sittard-Geleen ben je samen met andere ontwerpers verantwoordelijk voor de integrale planvorming en vormgeving van projecten in de openbare ruimte. Het betreft vaak projecten rond de thema’s groen, water, riolering, wegen, verkeer, verlichting, straatmeubilair etc. De vraagstukken zijn van alle schaalniveaus en worden veelal in samenwerking met andere disciplines opgepakt.

Jij bent degene die met name de verkeerstechnische kwaliteit van het ontwerp borgt en vorm geeft. Je stuurt op een integraal ontwerp waarin alle disciplines zijn meegenomen. Binnen het team werk je natuurlijk samen met de andere ontwerpers, maar ook met andere adviseurs, verkeerskundigen, projectleiders, opdrachtgevers en wijkcoördinatoren.

Vaak zit je als ontwerper in de regierol. Dat betekent dat derden de plannen maken maar dat jij de randvoorwaarden in samenspraak met anderen opstelt en de plannen daarop toetst. Je moet natuurlijk ook in staat zijn zelf een (verkeerskundig) ontwerp te maken. Naast ontwerpen wordt ook regelmatig advies gevraagd voor verkeerskundige vraagstukken, bijvoorbeeld voortkomend uit een vergunningstraject of bij een gebiedsontwikkeling. Daarnaast ben jij ambassadeur en aanspreekpunt voor inclusie in de openbare ruimte.

De gemeente hecht veel belang aan de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en partners bij de totstandkoming van een ontwerp. Je bent dan ook in staat om in dialoog tot een ontwerp te komen. Naast de inhoudelijke deskundigheid zijn goede communicatieve vaardigheden dus van belang in deze functie.

Tuinman van Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen werken we volgens het concept ‘Tuinman’. De Tuinman vertegenwoordigt zo’n beetje alles wat we doen op het gebied van het beheer en de inrichting van de openbare ruimte. Nog meer staat de Tuinman symbool voor de veranderende rol van de overheid in de samenleving. Je kunt de Tuinman dan ook beter typeren als een gedachtegoed. Het gedachtegoed: dat alles wat we doen, we voor onze inwoners doen!

Wat breng je mee?

• Je bent een positief ingesteld persoon, die denkt in mogelijkheden en oplossingen.

• Je bent een omgevingsbewuste teamspeler;

• Je bent klantgericht en proactief’;

• Je bent analytisch en daadkrachtig;

• Je neemt verantwoordelijkheid en bent meedenkend, oplossings- en resultaatgericht;

• Je staat sterk in je schoenen en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

Wat wij vragen:

• Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde verkeerskundige opleiding of vergelijkbare studierichting;

• Je hebt het liefst ervaring maar zeker affiniteit met inrichting van de openbare ruimte en ontwerpprocessen, technische – en creatieve ontwerpvaardigheden.

Team Inrichting en Planning Openbare Ruimte (IPOR)

Het team IPOR is de eigenaar en ontwerper van de openbare ruimte en heeft verantwoordelijkheid in de instandhouding en verbetering van die openbare ruimte. De uitvoeringstaken daarvoor zijn dagelijks beheer, groot onderhoud en vervangingen. Voor de uitvoering van deze taken heeft het team de opdrachtgeversrol en voert het de regie op die opdrachten. De opdrachten worden uitgevoerd door het team Wijkbeheer, het team Projecten en/of externe partijen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte en dragen zo bij aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van de stad en de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Uitgangspunt bij alles wat we doen is het gedachtegoed van de Tuinman!

Maar het team kijkt ook al verder dan het hier en nu. Naar ontwikkelingen en opgaven zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, smart city, en de betekenis voor het beheer en de inrichting van de openbare ruimte van morgen. Het team zoekt verder de verbinding en verbreding met ander domeinen en partijen op zoek naar synergie en slimme allianties. Het team telt ca. 35 professionals, waaronder ontwerpers, wijkcoördinatoren, beleidsadviseurs en ondersteuners.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1.250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

Wat bieden wij?

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. En als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden maken een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van opleidingen.

Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

• Een salaris tussen € 3.317,=.(aanloopschaal) en € 5.247,=. (functieschaal) bruto per maand (schaal 10). Een nog op te starten functiewaarderingstraject zal het definitieve niveau van de functie bepalen en vaststellen.

• € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.

• Een eigen mobiele telefoon en device.

• De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek;

• Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.

• De mogelijkheid om je te ontwikkelen en door te groeien door het aanbieden van opleidings- en ontwikkelfaciliteiten.

• In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met het perspectief voor onbepaalde tijd na 1 jaar.

• Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen. Meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen onze gemeente? Check:www.caogemeenten.nl

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 5 april as. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De eerste ronde van sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 9 april as.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilja Kengen - Moonen, teammanager Inrichting en Planning Openbare Ruimte, emailadres ilja.Kengen@sittard-geleen.nl, tel. 06-11980072.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, telefoonnummer 06-50203319, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.