Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Procesondersteuner Wonen westelijke mijnstreek

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Een tijdelijke procesondersteuner Wonen westelijke mijnstreek (16-24 uur)

Sittard-Geleen, Beek en Stein zoeken een:

Een tijdelijke procesondersteuner Wonen westelijke mijnstreek

(16-24 uur, tijdelijk voor de duur van 1 jaar)

die op regionaal niveau mee vorm geeft aan onze woonopgave

De aanleiding

De afgelopen tijd is het behoudend karakter van de woningmarkt aan het veranderen naar een van kansen en ambities. Gelijktijdig hebben we te maken met specifieke demografische ontwikkelingen en een woningvoorraad die niet in balans is met de wensen van onze inwoners.

Met het ondertekenen van de Woondeal Limburg 2030, een subregionale visie (Transformatievisie Westelijke Mijnstreek) en snelle ontwikkelingen in het gemeentelijk woonbeleid is de woonopgave en -aanpak in een stroomversnelling geraakt. Als drie gemeenten vormen we samen een woningmarktregio met overeenkomende opgaven en complementaire woonvormen. Daarom werken we al verschillende jaren strategisch samen op het woondossier. Die samenwerking willen we verder uitbreiden en we zijn daarom op zoek naar een dealmaker/kwartiermaker die deze samenwerking verder vorm kan geven.

De opgave

  • Wij streven gezamenlijk naar een goede samenwerking op Zuid-Limburgse schaal om invulling te geven aan de gezamenlijke opgaven en ambities die zijn opgenomen in de agenda Zuid-Limburg;
  • Als drie gemeenten in de Westelijke Mijnstreek vormen we samen een woningmarktregio met overeenkomende opgaven en complementaire woonvormen. Daarom werken we al verschillende jaren samen in het volkshuisvestingsdossier;
  • De opgaven in onze regio, de ambities uit de Woondeal, de Transformatievisie wonen Westelijke Mijnstreek én het feit dat we kansen willen verzilveren maken dat we daarnaast ook willen intensiveren in samenwerking op het vlak van volkshuisvesting op de schaal van de Westelijke Mijnstreek, waarbij bijdragen aan de Zuid-Limburgse opgave het leidend principe is;
  • Daartoe willen we ook de samenwerking met de 4 grootste woningcorporaties (Zaam Wonen, Wonen Limburg, ZOwonen en Woonpunt) die actief zijn in onze regio verstevigen;

De opdracht

  • Samen met de gemeentelijke woonadviseurs werk je de afspraken uit de Woondeal Limburg 2030 uit.
  • Je bent secretaris voor de ambtelijke en bestuurlijke overleggen ‘Wonen’ in de Westelijke Mijnstreek.
  • Je draagt zorg voor de voorbereiding en annotatie voor het BO Wonen Zuid-Limburg richting de regiovoorzitter.
  • Je zorgt voor procesondersteuning van de dealmaker/kwartiermaker Wonen - Je vertegenwoordigt de Westelijke Mijnstreek in de provinciale en Zuid-Limburgse ambtelijke woonoverleggen.
  • Je bent procesondersteuner van subregionale projecten:
  • Opstellen, actualisatie en coördinatie subregionale woningmarktprogrammering Westelijke Mijnstreek;
  • Coördinatie uitwerking Transformatievisie wonen Westelijke Mijnstreek waaronder aanpak particulier bezit en herstructurering (opdrachtformulering, aanbesteding en gunning, procesbewaking);
  • Uitvoering en budgetbewaking subregionale DUB-gelden.
  • Je begeleidt diverse onderzoeken met betrekking tot ‘wonen’ in de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg.
Wie ben je?
  • Je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen rondom het Volkshuisvestingsdossier en / of de Omgevingswet.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
  • Je bent creatief, analytisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je kunt partijen verbinden, krijgt mensen in beweging en bent gericht op samenwerking.
  • Je houdt overzicht op proces en structuur, zorgt voor integrale afstemming met collega’s.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen een gemeentelijke organisatie en andere overheden.
  • Je bent daadkrachtig, omgevingsbewust, politiek sensitief en toont lef.
  • Je hebt een proactieve houding.
De functie

De centrumgemeente Sittard-Geleen, draagt zorg voor de inzet van de procesondersteuner waar de subregionale gemeenten financieel aan bijdragen. Je werkt met en voor alle drie de gemeenten, maar wordt onderdeel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling (cluster Wonen) van Sittard-Geleen. Het Bestuurlijk Overleg (BO) Wonen Westelijke Mijnstreek (WM) besluit over de specifieke taken en verantwoordelijkheden, evenals de te behalen resultaten van de kwartiermaker. De procesondersteuner wordt daarmee direct aangestuurd door het Bestuurlijk Overleg Wonen Westelijke Mijnstreek. De procesondersteuner werkt in een ambtelijk team met beleidsmedewerkers en strategen van de drie gemeenten.

Wij bieden

Een werkomgeving waarin medewerkers elkaar waarderen en denken in oplossingen vanzelfsprekend is. Een dynamische omgeving waarin collega's aan integrale opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering.

Dit is een parttime functie voor 16-24 uur per week. Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

• Een salaris tot € 4.752,=. bruto per maand (schaal 9).

• € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.

• Een eigen mobiele telefoon en device.

• Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.

• Ook kun je rekenen op 17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen.

De organisatie

Onze organisatie is in beweging. We zijn op koers naar een flexibele, wendbare en slagvaardige organisatie gericht op haar omgeving. Een organisatie die zich er van bewust is dat een veranderende samenleving vraagt om een veranderende overheid.

Hier hoort bij dat we ruimte geven aan het ondernemerschap van onze medewerkers en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners waarderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld maar ook genomen. Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1250 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie. In deze functie werk je in het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Team Ruimtelijke ontwikkeling

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling valt binnen het Domein Omgeving en bestaat uit de beleidsvelden ruimte, wonen, stedelijke ontwikkeling, milieu, groen en landschap, erfgoed en monumenten en mobiliteit en externe veiligheid.

Contact

Ben jij enthousiast over deze functie? Solliciteer dan vóór 8 mei a.s. via de button ‘solliciteren’ en laat ons weten waarom jij de juiste persoon bent die we zoeken.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 15 mei a.s.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Peter Ruitenberg, teammanager Ruimtelijke ontwikkeling, jan-peter.ruitenberg@sittard-geleen.nl, of met Frank Gorissen, strategisch beleidsadviseur Wonen, frank.gorissen@sittard-geleen.nl,.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met HR-adviseur Relinde Zits, emailadres Relinde.Zits@Sittard-Geleen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld.