Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent burgerschapsvorming

Werkgever:Groenewald
Plaats:Stein

Wij zoeken

Groenewald is een brede scholengemeenschap gelegen te Stein in het zuiden van Limburg. Binnen onze school verzorgen wij onderwijs aan ongeveer 1450 leerlingen in de afdelingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg (alleen het profiel zorg en welzijn), de theoretische leerweg, havo, atheneum en gymnasium. De school ligt in een dorpse omgeving. Het leerlingenaantal is de afgelopen 10 jaar gestaag gegroeid en we mogen ons inmiddels verheugen op een stabiele instroom. Het is een veilige school met een overzichtelijke organisatie en structuur, waardoor we, ondanks de groei van het leerlingenaantal, het gevoel van kleinschaligheid hebben weten te behouden.
Groenewald is een school die meer wil bieden dan alleen goed onderwijs voor onze leerlingen. We zijn stevig verankerd in de omgeving en de maatschappij. We vinden het belangrijk dat leerlingen naast cognitief zich ook ontwikkelen op sociaal- emotioneel gebied. Tevens leren we de leerlingen competenties en vaardigheden aan, waarmee we hen voorbereiden op “een leven lang leren”.
Groenewald wil een warme en professionele school zijn voor haar leerlingen, maar ook voor medewerkers en ouders. Het warme uit zich in de menselijke relatie, in organisatie en structuur, het professionele in kennis, didactiek en begeleiding en vooral in een waarderende houding ten opzichte van elkaar en de omgeving. Samen is een kernwoord in onze organisatie.

Wij zijn op zoek naar een collega die onze sectie burgerschapsvorming komt versterken. In dit aparte vak staan de thema’s van burgerschapsvorming centraal, als ook thema’s die onmisbaar zijn voor de persoonlijke ontwikkeling en vorming van onze leerlingen. We zijn op zoek naar een collega die burgerschapsvorming hoog in het vaandel heeft staan, die de ontwikkelingen in de maatschappij zowel, landelijk, Europees als mondiaal nauwlettend volgt, deze weet in te bedden in een esthetisch kader zodat onze leerlingen gevoed worden met normen en waarden die hen ook kritisch maakt naar de mens(heid) en maatschappij/samenleving. De sectie organiseert tal van excursies en activiteiten om leerlingen ook praktisch kennis te laten maken met burgerschapsvorming.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent met een 2de graads bevoegdheid voor het vak maatschappijleer, geschiedenis of aanverwant vak.
  • Je ziet het als een uitdaging om leerlingen te binden en te boeien;
  • Je vindt burgerschapvorming belangrijk;
  • Je hebt ervaring in het geven van lessen in het voortgezet onderwijs;
  • Je werkt graag met jonge mensen en weet hen door een oprechte nieuwsgierige houding te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
  • Je hebt een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak geschiedenis, maatschappijleer of aanverwant vak;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroepen vmbo, havo en vwo;
  • Je bent vakdidactisch en pedagogisch competent, kunt omgaan met heterogene groepen en kunt differentiëren;
  • Je zorgt voor een uitdagende, veilige en gestructureerde leeromgeving;
  • Je richt je op een brede samenwerking binnen de sectie burgerschapsvorming;
  • Je bent flexibel, zelfstandig en ondernemend.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Groenewald

Groenewald is een relatief kleine, brede schoolgemeenschap met een compleet onderwijs aanbod, vmbo, havo en vwo. We hebben een fijn overzichtelijk gebouw waarin leerlingen van alle niveaus samen onderwijs volgen. Samen is een kernwoord voor ons. Samen met de leerling en hun ouders werken we aan hun ontwikkeling. Samen zorgen we voor een prettige leef- en leeromgeving. Samen leren, groeien en deelnemen aan excursies en buitenschoolse activiteiten. We kennen onze leerlingen. Ze worden als individu gerespecteerd, gewaardeerd en gestimuleerd.

Meer informatie over Groenewald

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Dat kan heel eenvoudig en snel via de knop “Solliciteren”. Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Tamara Beij, via e-mail t.beij@stichtinglvo.nl of via telefoon 06-15080490.