Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Systeemtherapeut - Polikliniek

Werkgever:Koraal
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voor de poli van Gastenhof zoeken we een enthousiaste en betrokken collega voor de functie van Systeemtherapeut. Jij hebt een spilfunctie en levert met jou systemische kennis een bijdrage aan het begrijpen, ondersteunen en beïnvloeden van gezinsprocessen.

Over de functie

Als Systeemtherapeut verricht je systeemtherapeutisch onderzoek, diagnostiek en behandeling. Je stelt op basis van onderzoek en diagnostiek een therapeutisch behandelplan op en voert dit uit. Je focust op de manier waarop mensen met elkaar omgaan en communiceren. Er is veel aandacht voor de onderlinge interactiepatronen en het verbeteren hiervan.

  • Je voert diagnostiek en behandeling uit als onderdeel van de bredere behandeling.
  • Je participeert in cliëntbesprekingen en adviseert en informeert regiebehandelaren en leden van het team, vanuit het eigen vakgebied inzake de behandeling.
  • Je draagt zorg voor de verslaglegging van de behandelgegevens.
  • Je ondersteunt andere disciplines om in hun vakgebied ook vanuit een systemisch kader te kunnen werken.
  • Je levert een bijdrage aan multidisciplinaire overleggen.
  • Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkelingen van de organisatie gericht op invulling van de jeugdzorg.

De werkzaamheden richten zich hoofdzakelijk op poliklinische en ambulante hulpverlening. De inzet is voornamelijk gericht op de regio’s Noord/Midden-Limburg en Maastricht/Heuvelland/Westelijke Mijnstreek.

Over Gastenhof

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelcentrum van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio’s biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek zowel poliklinisch, ambulant als klinisch

De polikliniek, met standplaats Sittard, richt zich op het beantwoorden van hulpvragen van jeugdigen, ouders, verzorgers en verwijzende instanties. Het gaat hierbij om multidisciplinaire diagnostiek, observatie, advisering, behandeling, voorlichting en consultatie in situaties waar - na een reeks van ambulante en/of klinische interventies - de opvoeding en/of hulpverlening zijn vastgelopen.

Voor meer info over werken bij Koraal Gastenhof:https://www.injekrachtbijkoraal.nl/krachtgebieden/jeugdhulp

Wat bieden wij?

Een uitdagende en dynamische werkomgeving! Je komt in een team met bevlogen collega’s die vanuit verschillende expertises de behandeling vormgeven. Je krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

  • Salaris: arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
  • Contract: dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Uren/rooster: uren kunnen in overleg worden bepaald.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden
  • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
  • Ontwikkeling: een scholingsprogramma gericht op specifieke zaken in de behandeling van slachtoffers mensenhandel. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden daarom diverse cursussen en trainingen.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en betrokken collega die makkelijk de verbinding maak met onze jeugdigen en collega's. Je durft buiten de kaders te denken en handelen, en bent daarbij creatief en innovatief. Belangrijk is dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet.

Je toont initiatief, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid, waarbij je klant- en servicegerichtheid niet uit het oog verliest. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed zelfstandig werken.

Daarnaast beschik jij over:

  • Een WO diploma, aangevuld met een erkende opleiding Systeemtherapie.
  • Je bent lid van de beroepsvereniging, bij voorkeur bij de NVRG / NAP.
  • Je hebt kennis van psychologie en psychopathologie.
  • Je hebt ervaring in de jeugdzorg en met de doelgroep LVB en kennis van bijkomende psychiatrische problematieken.
  • Je beschikt over eigen vervoer.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Liesbet Biesmans of Judith Alders (Teamleider) via telefoonnummer 046 - 4775290.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Spreek deze uitdagende functie je aan? Reageer dan snel en stuur ons je CV en motivatiebrief via de sollicitatielink.