Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Born

Over Pergamijn

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur.

Jouw werkomgeving

Voor onze nieuwe locatie Bronstraat zijn we op zoek een cliëntbegeleider, die het team wil komen versterken. De Bronstraat heeft in juni 2018 haar deuren geopend, het betreft een huisvesting voor 36 cliënten. De Bronstraat ligt in een fijne en levendige wijk in het kerkdorp Born. De woning bestaat uit twee verdiepingen en biedt een thuis voor vier woongroepen van ieder negen personen. Elke cliënt krijgt een eigen studio, met toilet en douche. Bij de woongroep hebben ze ook een gezamenlijke woonkamer en keuken. Daarnaast is er voor elke woongroep in de grote tuin nog een terras. Deze woongroepen hebben elk hun eigen doelgroep:

  • Jong volwassenen ontwikkelingsgericht LVB;
  • MVB, ouder wordende cliënten;
  • LVB/ MVB, licht gedragsproblematiek;
  • Autisme, LVB/ MVB.

Kennis en ervaring in het werken met cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking, autisme en lichte gedragsproblematiek is derhalve een pré. Kenmerkend voor de cliënten van de Bronstraat is, dat zij willen werken aan hun zelfstandigheid zowel jong en oud. Dat vraagt echter wel om vertrouwen en veiligheid. De cliënten krijgen dan ook alle ruimte en ondersteuning om hun zelfstandigheid te ontwikkelen en om de volgende stap te kunnen zetten. Daarbij moeten ze altijd terug kunnen vallen op zorgprofessionals, die hen hierbij ondersteunen. Deze elementen zijn ook terug te zien in de woning. Cliënten beschikken over een eigen studio en gaan overdag naar hun werk, maar ze kunnen daarnaast ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes. Houd er rekening mee, dat je binnen de Bronstraat alle diensten moet gaan werken met uitzondering van de actieve nachtdienst.

Wie zoeken we?

Een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke collega, die ons motto ‘wij doen het samen’ vanuit eigen overtuiging uitdraagt. We stellen de cliënt centraal, door de zorg dichtbij de cliënt te organiseren, dit vraagt eigen regie en verantwoordelijkheid van teamleden, waarbij de samenwerking tussen met de seniorcliëntbegeleider, gedragskundige en teamleider vertrouwen geeft en ondersteunend is. Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand. Echter ken je ook jouw eigen grenzen en weet deze onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’. Lijkt het jou een geweldige uitdaging om samen met de cliënten hier een fijne woonplek van te maken en met een nieuw team dit samen te starten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden we?

Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (min. €1898,- bruto en maximaal €2807,- bruto bij een fulltime werkweek). Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met de teamleider Ellen Rours via e.rours@pergamijn.org  

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie - onder vermelding van CB_BRON- 201902 voor 20 februari aanstaande naar vacatures@pergamijn.org