Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Beleidsadviseur informatie en veiligheid (CISO)

Werkgever:Stichting LVO
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wij zoeken

Organisatie:

Elke schooldag verzorgen ruim 2.900 professionals voor ruim 23.500 jonge mensen onderwijs op een van de 25 scholen van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO is een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg. Op onze scholen ontdekt en ontwikkelt de leerling in een veilige omgeving zijn talenten, onder begeleiding van deskundige docenten. Betrokken mensen die stáán voor onderwijskwaliteit en de ambitie hebben om ervoor te zorgen dat elke leerling een geweldige onderwijstijd heeft op school. LVO bevindt zich momenteel in een ontwikkelfase met de ambitie om te zorgen voor: “het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen”. In deze ambitie past dat wij zo goed mogelijk willen zorgen de intrinsieke voor de bescherming van de data en privacy van onze leerlingen en medewerkers.

Positie en rol:

Als beleidsadviseur informatiebeveiliging en privacy ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en evalueren van het overkoepelende organisatiebeleid op het gebied van vertrouwelijkheid van informatie en de beveiliging daarvan. Je vervult afwisselend de rol van analyticus, ondersteuner en beleidsadviseur. Je werkt nauw samen met het kernteam informatie, beveiliging en privacy (IBP) en de IBP- medewerkers op de scholen. Parallel daaraan is er een actieve samenwerking met de rectoren en contactpersonen IBP van de scholen en de andere beleidsadviseurs van LVO. Er is waar nodig functionele afstemming met de voorzitter college van bestuur, portefeuillehouder informatie en veiligheid. Hiërarchisch rapporteer je aan de manager ICT van de ondersteunende diensten.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Verantwoordelijk voor de hele scope van informatie en veiligheid waaronder ook privacybescherming, met het zwaartepunt op informatiebeveiliging.
  • Analyseren van ontwikkelingen op het gebied van informatie en veiligheid naar de betekenis voor de organisatie en de vertaling daarvan naar beleid.
  • Informatievoorziening, signalering en advisering aan college van bestuur en raad van toezicht.
  • Advisering aan scholen, ondersteunen van scholen bij specifieke vraagstukken op de onderwijslocatie op het gebied van informatie en veiligheid en privacy.
  • Regievoering op de implementeren van informatie en veiligheidsbeleid in alle geledingen van de organisatie.
  • Ontsluiten van resultaten van wetenschappelijk onderzoek en informatie uit kennisnetwerken naar scholen en delen van relevante informatie.
  • Het bij de medewerkers bevorderen van de alertheid op hun verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens en borgen van de privacy. Geeft daartoe o.a. voorlichting over het gebruik van persoonsgegevens en verbetert het bewustwordingsproces in de organisatie.
  • Ondersteunen van rectoren bij het vertalen van het overkoepelende informatie en veiligheidsbeleid naar de eigen school en bij de uitvoering van risico-analyses;
  • Vervullen van de rol van kartrekker en coördinator in de verschillende samenwerkingsverbanden op het onderwerp.
  • Aanspreekpunt bij incidenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy;
  • Bijhouden een bestand van verwerkingen van persoonsgegevens (dataregister) bij;
  • Afhandelen van beveiligingsincidenten en datalekken;
  • Behandelen van vragen van de scholen over ibp en verwerkersovereenkomsten

Persoonlijkheid:

Onze ideale kandidaat heeft een intrinsiek gevoel van verantwoordelijkheid voor een veilige digitale omgeving voor leerlingen en medewerkers. Je vervult een specifieke maar cruciale expertiserol voor de organisatie. Je hebt overzicht op het hele werkveld van informatie en veiligheid en inzicht in wat onderwijs nodig heeft op korte, maar vanuit visie ook op lange termijn. Je toont je een gesprekspartner van kaliber die het politiek krachtenveld kent en daar professioneel binnen beweegt. Je zoekt van nature pro-actief de samenwerking. De landelijke ontwikkelingen weet je met je uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden vlot voor de organisatie te duiden en te vertalen. Je bent flexibel en als er acuut een beroep op je expertise wordt gedaan zie je dat als een uitdaging en ben je stressbestendig.

Functie specifieke eigenschappen:

In deze functie wordt een beroep gedaan op jouw organisatie sensitiviteit, oordeelsvorming en probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en diplomatieke vaardigheden. Er wordt van je verwacht dat je werkt binnen het VO-normenkader. Werkervaring in het onderwijs of een andere (semi-) publieke sector is een pre. Is deze ervaring niet aanwezig dan verwachten we dat je een bewuste keuze wil maken naar de semi publieke sector. Om effectief te kunnen zijn in deze rol is ervaring met projectleiding van belang. Er wordt een stuk leiderschap verwacht waarbij met weerbarstige situaties en weerstand op een diplomatieke en professionele wijze wordt omgegaan. Je kunt jouw omgeving op een positieve en begrijpelijke manier meenemen in de meer technische ontwikkelingen vanuit het vakgebied.

Wij vragen

Opleiding en ervaring:

De ideale kandidaat beschikt over een relevante afgeronde opleiding op academisch-niveau en circa 5 jaar ervaring in een organisatie van vergelijkbare grootte. Kennis van relevante wetgeving, o.a. AVG- (GDPR) is een absoluut vereiste. Ervaring met CIS is een vanzelfsprekendheid, ervaring met CISM is een pre. Kennis van gangbare normenkaders en bijbehorende beleidsachtergronden.

Wat biedt Stichting LVO?

Toekomst en perspectief! En dus alle ruimte om bij Stichting LVO verder kennis te vergaren en je te ontwikkelen. De functie is ingedeeld in salarisschaal 12 van de CAO-VO. Passend aan persoonlijke kennis, kunde en ervaring zal de inschaling plaats vinden. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende pensioenregeling. De standplaats van de functie is Sittard maar je zult ook geregeld de scholen bezoeken.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Ondersteunende diensten

Elke schooldag verzorgen ca 2.900 professionals voor ruim 23.500 jonge mensen onderwijs op een van de 25 scholen van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). LVO is een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg, plus een school in Brabant. Wij hebben de ambitie om te zorgen voor het best denkbare onderwijs voor onze leerlingen.

Medewerkers van de ondersteunende diensten hebben expertise op verschillende vakgebieden. Ons team van ruim 100 collega's faciliteert de scholen en het college van bestuur op deze vakgebieden. Als medewerker van de ondersteunende diensten blijf je voortdurend leren en ontwikkelen; je denkt mee met de scholen en maakt het mogelijk dat docenten en leerlingen maximaal bezig zijn met het best denkbare onderwijs. Hoe we dat doen? Door advies en service te bieden passend bij onze scholen. We werken interdisciplinair samen, zijn professioneel en ontwikkelingsgericht.

Meer informatie over Ondersteunende diensten

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de positie of de procedure kun je contact opnemen met Maurice in de Braek 06-53661021 respectievelijk Ria Huys 06-34372819. Wil je direct reageren klik dan op de knop "solliciteren" dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet.