Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Sociaal wijkbeheerder

Werkgever:Wonen Limburg
Plaats:Limburg

Wil jij als “Wijkverbinder” samen met bewoners en collega’s bijdragen aan woongeluk? Ben jij iemand die niet alleen de straten van je buurt kent, maar juist ook de mensen die er wonen? Dan is dit jouw kans om echt iets te betekenen voor de huurders van Wonen Limburg! Wij zoeken momenteel collega’s voor zowel deeltijd (24u+/week) als voltijd (36u/week) dienstverbanden.

Zo ziet jouw dag eruit

Op de buurtwinkel start jij je dag samen met jouw collega’s Wonen en Leven en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Jullie bespreken de bijzonderheden in de wijk en ten aanzien van onze bewoners. Samen bepalen jullie de prioriteiten en de aanpak. Zo pak je bijzondere overlastzaken samen met de medewerker Leefbaarheid op. De collega van Huurincasso vraagt je aan te bellen bij die ene huurder met wie we geen contact krijgen. En je collega van Woonservice vertelt dat er in een van jouw complexen een nieuwe huurder is komen wonen. Leuk: misschien is dat een nieuw buurtcontact? Daarnaast zorg je dat je op de hoogte bent van renovatie- en duurzaamheidsprojecten in jouw wijk.

Vervolgens ga je goed geïnformeerd de wijk in voor je ronde door de buurt. Terwijl je rondloopt, ga je graag in gesprek met de bewoners. Hoe gaat het met hen? Hebben ze ideeën voor de buurt? Wat willen ze graag organiseren en hoe kan jij ze daar bij helpen? Samen bouwen jullie aan fijn wonen. Je vindt het dan ook belangrijk dat mensen in een prettige buurt wonen, daarom wil je deze schoon, heel en veilig houden. Daartoe spreek je soms ook een bewoner aan op gedrag, maar met jouw open houding en vaardigheden leid je deze gesprekken in goede banen. Als je straks op kantoor bent, kan je overigens een aantal zaken die je opvielen aan het gebouw bespreken in het overleg met je collega’s en onze netwerkpartners. Samen houden we het netjes!

Na de gezellige lunch in de buurtwinkel trek je weer de wijk in, want je hebt afspraken met nieuwe bewoners voor Welkom Thuis gesprekken. Hierin maken jullie kennis, wijs je hen de weg in de buurt en onderzoek je of zij zich misschien willen inzetten voor de buurt. Deze talenten zijn waardevol! Denk aan het (mee-) organiseren van activiteiten, het creëren van een ontmoetingsplek of het mee toezicht houden in een complex.

Aan het einde van de middag ga je terug naar kantoor. Je pakt een lekker stuk fruit, zo heb je nog wat frisse energie om je mail en meldingen in het systeem af te handelen. Je ziet een terugbelverzoek van een van de wijkpartners over een casus waar jullie samen in optrekken. Tijdens het belletje maken jullie afspraken en tenslotte breng je je collega van Leefbaarheid nog op de hoogte.

Het was weer een mooie dag: samen met de bewoners, de partners en de buurtwinkel bouwen jullie aan een fijn thuis voor iedereen!

Wat breng je mee?

Jij krijgt energie van contact met andere mensen. Jouw interesse in anderen en vanzelfsprekende gevoel van gelijkwaardigheid, maakt jou een verbinder bij uitstek. Je enthousiasmeert en ondersteunt onze bewoners bij initiatieven die bijdragen aan een fijne woonomgeving. Je kunt snel schakelen in je contacten tussen bewoners, netwerkpartners en maatschappelijke organisaties. Je vindt het bovendien fijn om in een team te werken en je voelt je als een vis in het water in een dynamische werkomgeving.

Daarnaast verwachten wij:

  • Een afgeronde Mbo-opleiding niveau 3 of 4;
  • De vaardigheden om onze bewoners aan te spreken, maar zeker ook te horen wat ze echt zeggen;
  • Je bent oplossingsgericht en creatief bij het aanpakken van vraagstukken in de wijk;
  • Je bent niet snel van je stuk en bent duidelijk in je communicatie;
  • Je bent initiatiefrijk en prima in staat om zelf je werk te organiseren;
  • Uiteraard ben je computervaardig en vind je snel je weg in nieuwe systemen.

Dit krijg je ervoor terug

Je bent onderdeel van een gedreven en collegiaal team dat staat voor het thuisgevoel. Met een goed inwerkprogramma en een buddy als aanspreekpunt, ben je snel op vlieghoogte en kan je zelfstandig bouwen aan het thuisgevoel in jouw wijk. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Woondiensten. Het salaris bedraagt min € 2.952 en max € 3.892 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur, schaal F). Inschaling vindt plaats op basis van relevante opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je een Surface en mobiele telefoon in bruikleen. Verder zijn er ontwikkelmogelijkheden, doorgroeikansen en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een jaarlijks individueel loopbaanbudget van € 900,-, dat je mag opsparen;
  • Wij bieden 45,8 uur extra bovenwettelijk verlof (op basis van een 36-urige werkweek), naast het wettelijk verlof van 144 uur, om goed af te kunnen schakelen;
  • Een goed pensioen bij SPW waarvan de premie 2/3 premie door de werkgever en 1/3 door jou wordt betaald;
  • Een prestatiegerichte eindejaarsuitkering;
  • Een volledige vergoeding van je woonwerk reiskosten met openbaar vervoer;
  • Nog meer mooie regelingen, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en een collectieve zorgverzekering;
  • Leuke activiteiten vanuit onze activiteitencommissie "Huisje, Boompje, Feestje";
Standplaats

Wij zijn op zoek naar sociaal wijkbeheerders voor onze zeven buurtwinkels door heel Limburg: van Venray tot Heerlen. Wij zoeken momenteel collega’s voor een flexibele inzet voor wat betreft locatie, maar ook collega’s met een vaste standplaats.

Startdatum en duur

De startdatum is in overleg. Je start met een jaarcontract. Zijn we een match? Dan wordt dit omgezet naar een vast contract.

Bij Wonen Limburg thuis

Met 275 collega’s en ruim 25.000 woningen zetten we ons elke dag in om mensen een betaalbare, goede en duurzame woonplek te bieden in een fijne omgeving. Samen met bewoners bouwen we aan wijken, buurten en dorpen. We willen dat mensen zich thuis voelen, nu en in de toekomst. In de eerste plaats zijn we er vooral voor mensen met een laag inkomen. Maar ook bewoners met een middeninkomen kunnen bij ons terecht voor een betaalbare woning. Met ons Wonen Limburg Huis in Roermond, onze buurtwinkels verspreid over de provincie en onze veelvuldige aanwezigheid in de wijk, staan we dicht bij onze bewoners en samenwerkingspartners. Of je nu bij leefbaarheid, vastgoed, financiën of een ander vakgebied werkt, je bent je er altijd van bewust dat je direct of indirect voor onze bewoners werkt. Samen werken we met passie en plezier aan een welkom thuis voor iedereen!

Ben jij degene die we zoeken?

Denk je op basis van het bovenstaande een geschikte kandidaat te zijn? Solliciteer dan via onze website met je cv en motivatiebrief vóór 22 mei 2024 . Na de sollicitatie zal Kay contact met jou opnemen voor een eventuele eerste (telefonische) kennismaking. Na een positieve eerste indruk zullen we jou uitnodigen voor een sollicitatieochtend. Deze ochtend is: 30 mei 2024. Tijdens deze ochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur wordt er gezamenlijk kennisgemaakt en is er een gezamenlijke aftrap en presentatie over Wonen Limburg. Aan de hand van verschillende werkvormen wordt uiteindelijk de selectie gemaakt.

Wil je eerst graag aanvullende informatie?

Neem dan contact op met Kay Dings, P&O Specialist, via 06 41 78 14 57 of met Nienke van Nahuijs, teamleider, via 06 41 32 52 30