Werken in de regio Sittard-Geleen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Cliëntbegeleider cluster Licht Verstandelijk Beperkt te Geleen

Werkgever:Stichting Pergamijn
Plaats:Geleen

Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Licht Verstandelijk Beperkt te Geleen

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Pergamijn zoekt voor de locatie Lieve Vrouwestraat te Geleen een:

Cliëntbegeleider

24 – 28 uur

Jouw werkomgeving

Lieve Vrouwestraat is een locatie die bestaat uit 18 appartementen. Ieder appartement heeft een eigen (aparte) slaapkamer, keukenblok en sanitaire ruimte. Cliënten worden ondersteund om vanuit een huiselijke en veilige omgeving door te ontwikkelen naar het voeren van een zo zelfstandig mogelijk huishouden. Waarbij er aangesloten wordt op de behoefte en mogelijkheden van de cliënt. Het team bestaat uit negen collega’s, die werken voor achttien cliënten met (voornamelijk) een lichte verstandelijke beperking (en bijkomende psychiatrische problematiek). Ieder teamlid werkt volgens de kernwaarden van Pergamijn, namelijk de cliënten zo veel als mogelijk regie bieden, respect voor elkaar, doen wat je zegt en zeggen wat je doet en kennisontwikkeling. Het team doet dit, door actief de verbinding aan te gaan met de cliënt, waarbij het initiatief met name bij de begeleider ligt.

De locatie is een 24 uurs voorziening. Dat betekent dat er door alle teamleden slaapdiensten gedraaid worden en er overdag altijd een begeleider aanwezig is. In de ochtend en avond werken er twee begeleiders.

Medewerker aan het woord:

“Onze cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en dit betekent dat je sterk in je schoenen moet staan. Zo moet je beslissingen durven nemen in het belang van de cliënt, ook al is hij/ zij het hier in eerste instantie mogelijk niet mee eens. Je moet je continu afvragen het belang van de cliënt is. En of je hem/ haar niet nog meer kunt betrekken binnen zijn/ haar ondersteuningsvraag, zonder daarbij te overvragen.

De problematiek die je tegenkomt is – als gevolg van het hogere niveau – erg divers. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is!” Joop Swanink medewerker cluster LVB-WMO.

Wij zoeken

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereidt het vak te leren?

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Dan kun je contact opnemen met Jacqueline Kronieger 06- 06-12621182 of via j.kronieger@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij het team van de Lieve Vrouwestraat komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie de onder vermelding van vacaturenummer CB059-201908 naar vacatures@pergamijn.org Je ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons!